Trackman-simulaattori Espooseen – Ideasta toteutukseen

AINAGolf on Espooseen neljän kaveruksen loppuvuodesta 2021 perustama Trackman-simulaattori. Kilonkalliossa Espoossa sijaitseva uusi golfsimulaattorikeskus mahdollistaa pääkaupunkiseudulla 24/7 golfharjoittelun laadukkaissa tiloissa.
trackman-simulaattori AINAGolf

Henkka, Ile, Ville ja Mikko tunsivat toisensa entuudestaan. Golf yhdisti heitä. Jollekin se oli ollut ammatti, jollekin harrastus. Toisistaan tietämättä keväällä 2021 he olivat miettineet pareittain, Henkka ja Ile sekä Ville ja Mikko, että pääkaupunkiseudulta puuttuu 24/7-periaatteella toimiva, laadukas ja helppokäyttöinen simulaattoripalvelu. Ja kuten parhaat ideat yleensä, asia tuli ohimennen esille illanistujaisissa. Saman tien virisi ajatus voimien yhdistämisestä, ja vaikka tarkempaa tietoa markkinatilanteesta tai toiminnan kannattavuudesta ei vielä ollut, oli kaikille päivänselvää, että kokeilematta jättäminen harmittaisi enemmän kuin mahdollinen epäonnistuminen. Niinpä alettiin hahmotella palvelun raameja, piirrellä isoja linjoja, ja miettiä, miten homma toteutetaan.

golfsimulaattori ainagolf trackman espoo

Sopivan toimitilan ja sijainnin valinta

Kevät alkoi kääntyä kesäksi, ja idea realismiksi. Tarvittiin rahaa, toimitila, laitteet, ja paljon muutakin konkreettista materiaalia. Tahtotilaa ja intoa oli, niitä ei tarvinnut etsiä. Nelikon jokaisella jäsenellä on omat vahvuutensa, joita pystyttiin hyödyntämään toiminnan käynnistämisenkin eri vaiheissa. Tilan etsiminen oli vallinneen pandemian aikana ehkä hiukan suotuisampaa vuokraajan kannalta, sillä tarjontaa oli tavallista enemmän. AINAGolfin toimitila löytyi kuitenkin laajasta kirjosta huolimatta, ehkä aloittelijan tuurilla, nopeasti. Kohde oli toinen, jota käytiin katsomassa. Varmuuden vuoksi paikalla käytiin vielä uudestaan, ja sen jälkeen asia käteltiin. Nyt tiedettiin, mihin paikka rakennetaan. Into lisääntyi entisestään.

Trackman-simulaattori tilaukseen ja tilat remonttiin

Kun finanssikuviot saatiin kuntoon, pistettiin Trackman-simulaattori tilaukseen, ja alettiin hahmotella fyysistä rakentamista. Neljällä miehellä on onneksi aika laaja kontaktiverkosto, ja sitä hyödyntämällä saatiin ammattilaiset tekemään ne muutamat tarvittavat rakenteelliset edellytykset, joita laadukas simulaattoritoiminta vaatii. Omat kädet toki ”työnnettiin saveen” AINA, kun se oli mahdollista. Ja AINA, kun siitä oli enemmän hyötyä kuin haittaa. Jälkikäteen ajateltuna se oli päätöiden ohella aika iso satsaus ajallisesti kaikilta, mutta myös erittäin hauskaa ja mielekästä puuhaa. Suunnitella, toteuttaa, ja nähdä oman käden jälki. Monesti jopa hiukan eri järjestyksessä. Mutta erehtymällä oppii.

Omat kädet toki ”työnnettiin saveen” AINA, kun se oli mahdollista. Ja AINA, kun siitä oli enemmän hyötyä kuin haittaa.

golfsimulaattori ainagolf trackman espoo

AINAGolf palvelee AINA

Laajasta kontaktiverkostosta löytyi myös JVmedia, joka oli ilmiselvä valinta verkkopalveluiden ja markkinoinnin toteuttajaksi. Heillä oli aiempaa kokemusta vastaavanlaisesta toiminnasta, henkilöt ovat AINAGolfin nelikolle tuttuja, ja sopivan rennosti kaikkeen suhtautuvia ammattilaisia.

Palvelun nimen keksiminen on AINA iso päätös, ja usein aika pitkäkin prosessi. Niin se oli tässäkin tapauksessa. Eri versioita happotestattiin monella tavoin, ja lopullinen nimi sai alkunsa automatkalla, hetken mielijohteesta. Siinä yhdistyy moni asia, jotka katsottiin positiivisella tavalla toimintaa tukevaksi ja kuvastavaksi.

Kaiken pähkäilyn, suunnittelun, rakentamisen, välillä purkamisenkin ja tuusaamisen jälkeen AINAGolf avattiin marraskuun lopussa 2021. Ja se palvelee AINA, vuoden jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden. Tervetuloa!

T: AINAGolfin Henkka, Ile, Ville ja Mikko